Lekfulla intervaller med eget val.

Japp idag var det dags för nytt upplägg på min 30 min spinning på Nybroplan.

Personligen tycker jag att det är den svåraste klassen att bygga, att hinna med allt jag vill på 30 minuter. Torsdagsklassen har fått ett terminsfokus på högintensiva intervaller, men i olika uppbyggnad och utförande. Förra månaden körde vi VO2Max intervaller genom klassikern 70/20.

Jag ville göra något annat idag, något som fick deltagarna att tänka, känna, överväga, välja och disponera sina krafter. Och inte bara ösa järnet, all in hela tiden. Jag ville variera intervallernas längd, så deltagarna får ta ställning inför varje intervall, beroende på dess längd, beroende på sin egen dagsform, hur hårt de ska gå ut, hur högt de ska pressa, och hur de ska ta sig till önskad intensitet, med belastning, position och/eller ändrad kadens. Om de skulle välja ”metod” där de var trygga och starka, eller gå på metod där de behöver förbättra sig.

Jag rekommenderar, förklarar och de väljer.

Fokus var alltså högintensiva intervaller, uppbyggt i pyramid, med syftet att förbättra vår maximala kapacitet.

Så här blev det.

*Uppvärmning och upptrappning 12min.

*Intervallernas längd 30sek, 60 sek, 90 sek, 120 sek, 90 sek, 60 sek och 30 sek. Vilan däremellan alltid 60 sek.

*5 min nedvarvning

Jag gillade det. Och det verkade som deltagarna var med på noterna.

20140329-155109.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s