Ett rippat sexpack kändes plötsligt inte så viktigt.

Igår efter några varma dagar på stranden, i bikini började hjärnan snurra med tankar på förväntningar. Om det kanske förväntas av mig som instruktör, presentatör, PT, ja som arbetande i träningsbranchen att jag borde ha svällande muskler och ett rippat sexpack? Det har jag inte, kommer nog aldrig att få, och det kanske var därför jag började fundera.

Tankarna fanns kvar i morse när jag vaknade.

När jag på väg till jobbet läste en artikel om barnen i Gaza kände jag mig bara extremt tacksam för det liv jag har. För hälsan jag har. För tryggheten och välmåendet som finns här. För den jag är, och det där med förväntningarna på ett rippat sexpack kändes plötligt inte särskilt viktigt.

Vi har alla våra mål, våra liv, våra vägar och våra val. Jag är själv rätt bra på att ”köra på”, satsa och gå all in utan att direkt fundera.

Det är inte fel att att sträva, att vilja, att kämpa oavsett vad det är vi har i sikte, men ibland tycker jag det är värt att se helheten och vara glada för det vi faktiskt har och inte bara härja med oss själva. Att backa ett steg eller två, se livet som helhet och inte bara små fragment av det. Att landa för att sedan kanske lätta av igen, men med ännu en berikande reflektion.

Vill du läsa det jag läste kan du göra det HÄR.

Annonser

5 thoughts on “Ett rippat sexpack kändes plötsligt inte så viktigt.

  1. It does make you stop and think…
    I read this article a few weeks ago. I think one ‘side’ is as bad as another so don’t take the articles content as any kind of judgement other than it makes me sick to think of these names and think how, my kid could one day end up on a list like this if we can’t learn to get on with each other.

    Yep – ripped abs would be nice, but so is just being alive….

    Gilla

  2. Du är väldigt klok du Elin. Du vet att alla som befinner sig inom träningsbranschen måste ju inte ha ett sexpack för att vara kunniga, duktiga eller inspirerande. Tvärtom! Om alla förebilder inom branschen skulle se exakt likadana ut skulle det troligen stå folk upp i halsen. Vi är alla olika och vi har alla olika förutsättningar. Det är så det måste få vara. En snygg kropp är inte fel, men hälsa handlar väl om så mycket mer än rippade muskler? Gör din grej. Då är du som allra bäst. Stor kram!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s